Home / Diyet / Ejder Meyvesi Nedir ve Nasıl Yenir? Ejder Meyvesi Faydaları Nelerdir?
Ejder Meyvesi Faydaları
Ejder Meyvesi Faydaları

Ejder Meyvesi Nedir ve Nasıl Yenir? Ejder Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Ejder Meyvesi Nedir ve Nasıl Yenir? Ejder meyvesi (suyu) nedir? gibi çok araştırılan ve çok yararlı bir meyveden bahsedeceğiz. Bir başka ad olarak pitaya olarak da bilinen ejder meyvesi, Meksika, Orta ve Güney Amerika, Endonezya, Vietnam ve Malezya gibi ülkelerde insanlar tarafından fazlaca üretilmekte ve yetişmektedir.

Pitaya yani Ejder Meyvesi kaktüsgiller ailesindendir. Farklı görüntüsü ile en dikkat çeken pitaya (ejder meyvesi) tropikal bir meyve olarak bilinmektedir.. C vitamini deposu olan ejder meyvesi, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Ejder meyvesinin dış görünüşü sert olarak görünse de yumuşak ve kolay soyulan bir meyvedir.

Ejder meyvesi faydalarını sizler için derledik. Ejder meyvesi fidesi satın alarak sizlerde bahçenizde bu değerli meyveyi yetiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ejder meyvesi tadı ile de değişik ve tropikal bir lezzet sunmaktadır. Ejder meyvesi nerede yetişir Meksika, Orta ve Güney Amerika, Endonezya, Vietnam ve Malezya gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Ejder meyvesi satın almak isterseniz bu değerli ürünü satın alabilirsiniz.  Ejder meyvesi nasıl yenir diye merak edenler ise ister kabuğundan soyarak isterseniz blendır da parçalayıp sıvı hale getirerek içebilirsiniz. Ejder meyvesi ağacı da yetiştirmek isterseniz yetiştirebilirsiniz.

Ejder meyvesinin faydaları

Ejder meyvesinin düşük kalorili ve lifli yapıda olması nedeniyle bu meyvenin diyet listelerinde oldukça popülerdir. Ejder meyvesi if ve mineral yönünden zengindir. Potasyum, kalsiyum, magnezyum ve bol miktarda C vitamini içermektedir. Yüksek kalsiyum kaynağıdır. Kemiklerin güçlenmesinde etkilidir. Ejder meyvesi vücudun nem dengesini kontrol altında tutmaktadır. Mevsim değişimlerinde ejder meyvesi yiyerek genel vücut sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Ejder meyvesi nasıl yenir?

Oval biçimde, pembe renkli ve kalın bir kabuğu olan ejder meyvesini, muz gibi basit bir şeklinde soyarak çekirdekleriyle beraber yiyebilirsiniz.
Ejder meyvesinin çekirdekleri, kivide bulunduğu gibi ufak kara tanecikler durumundadır.
Meyvenin kavun ile kivi karışımı bir tadı bulunmaktadır.
Farklı bir tecrübe için ikiye bölünmüş ejder meyvesini kaşık kaşık yemeyi de tecrübe edinebilirsiniz.
Tayvan mutfağında, pirinç adına ejder meyvesi de kullanılmaktadır.

Ejder meyvesi nasıl muhafaza edilir?

Ejder meyvesinin 7 ºC’de %80 – %90 nem oranına sahip bir ortamda muhafaza edilmesi önerilmektedir.

Bunları da Okumalısın  Zerdeçallı Yağ Yakan Kahve Tarifi

Ücretsiz Hediye Olarak İster misiniz? AŞAĞIDA YORUMA YAZINIZ

Bir önceki yazımız olan Sağlığa Zararlı 9 Atıştırmalık Yiyecekler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

[Toplam:2    Ortalama:5/5]

4 Yorumlar

  1. Merhaba bu meyveye nasıl sahip olabilirim?

  2. Meyve için teşekkürler.. sagolun

  3. Bu meyveden bende istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim

  4. Ejder Meyvesi Nedir ve Nasıl Yenir? Ejder Meyvesi Faydaları Nelerdir? 20:38:28 selam arkadaşlar web siteniz inanki mükemmel, teraziye tıkladım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir