Evde Çıtır Balık Parmakları Nasıl Yapılır?

1
94

Evde Çıtır Balık Parmakları Nasıl YapılırLuscious Balık parmakları , dudak kokan tatlar kokusuyla yıkanır, popüler ve nefis bir meze . Bu hızlı etli fileto balık, lif, protein, demir ve diğer besinler açısından zengin, mükemmel bir düşük zorluklu başlangıç ​​tarifidir . Örnek Balık parmak tarifi tüm taraflar için yeterince özel, ancak görkemli eğlenceler için basit ve hızlı.

Klasik ev yapımı balık reçeli tarifi ekmek dilimi ile terbiyelenmiş baharatlı terbiyeli balık parçalarını içeriyor , ekmek kırıntılarında kaplanmış ve daha sonra derin kızartılmış. Gevrek kabuk ve ihale, içte yer alan lapa lapa balık eşsiz bir lezzet verir. Tartar sosu, mayonez & limon dilimleri ile basit balık parmaklarını takıp , akşam için sıralanırsınız. Bu sağlıklı balık parmak tarifi, her zaman her toplantıda bir hit.

Çıtır Balık Parmakları Nasıl Yapılır aşağıda detaylıca anlattık. Evdeki bu zarif deniz mahsulü yemeğini karıştırırken ellerinizi deneyin ve arkadaşlarınızı ve ailenizi şaşırtın.

Evde Çıtır Balık Parmakları Yapmak için Adımlar

MALZEMELER
  • 1 Kg Kemiksiz Balık
  • 1 Bardak Mısır Unu
  • 1 Bardak Ekmek Kırıntıları
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 2 çay kaşığı taze limon suyu
  • 2-3 Yeşil Chilies yapıştırma
  • 2 çay kaşığı sarmısak ezmesi
  • 2 çay kaşığı zencefil ezmesi
  • 3 Soğan Yapıştırın
  • 1 Limon limon kabuğu rendesi
  •  Deep Fry Balık Parmakları içinbitkisel Yağ
  •  Fırında Balık Parmakları İçinZeytinyağı
  • Siyah Pepper Ezilmiş tat gereğince
  • Tat Tuz
TALİMATLAR
Kemiksiz balıkları alın, temizleyin ve parmak boyu parçalara ayırın. (Muhtemelen 1 inç genişliğinde)
Marinade Hazırlama : Ayrı bir kapta, soğan ezmesi, sarımsak ezmesi, zencefil ezmesi ve yeşil biber salçası karıştırın. Macunlara limon suyu, zerdeçal ve kırmızı biber tozu ekleyin. Not: Kırmızı biber ezilmiş karabiber mısır ile değiştirebilirsiniz.
Balık parçalarını macunla marine edin ve 30 dakika ila 1 saat dinlendirin.
Başka bir kapta yumurta, tuz ve ezilmiş biber karıştırın. Karışımı pürüzsüz olana kadar çırpın. Tutarlılık ortamını koruyun.
Bir tabak al ve ekmek kırıntıları ve limon kabuğu karışımı hazırla.
Başka bir tabak al ve üzerine mısır unu yay.
Şimdi, marine edilmiş balık şeritlerini unun içine daldırın, ardından yumurta karışımı ekleyin ve daha sonra ekmek kırıntıları ve limon kabuğu rendesi karışımıyla yuvarlayın.

KIZARTMA
Sebze yağını bir tavada birkaç dakika önceden ısıtın.
Balık parmaklarını dikkatlice yağa ve orta ateşte derin veya sığ kızartmaya yerleştirin.
Düzgün pişirme ve renk için balık parmaklarını çevirin.
Pişirildiğinde, kızartılmış balık parmaklarını fazla yağı boşaltmak için kağıt havlu veya ekmek dilimi ile kaplı bir plakaya aktarın. Zesty Tartar sosu, mayonez, domates sosu veya limon dilimleri ile tadını çıkarın.
Pişmiş:
Fırını 200C / 180C fan / gaz 6’ya ısıtın.
Balıkların yapışmasını önlemek için yapışmaz bir pişirme kabını zeytinyağıyla fırçalayın.

Balıkları fırın tepsisine aktarın ve altın rengine kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Domates sosu ve limon dilimleri ile sıcak olarak servis yapın.

Izgara:

Izgarayı 10-15 dakika ısıtın.
Balıkları zeytinyağıyla fırçalayın ve ızgara üzerine koyun.
Bazen balık parmaklarını çevir. Gevrek ve altın kadar pişirin
Geliştirilmiş lezzetler için sebze ve limon dilimleri ile bu etli filetoyu toplayın.

Bir önceki yazımız olan Kolay Mojito Tarifi Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bunları da Okumalısın  Karnıbahar Çorbası Tarifi
[Toplam:0    Ortalama:0/5]

1 YORUM

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here