Evde En İyi Ve Kolay Falafel Nasıl Yapılır?

1
51

Evde En İyi Ve Kolay Falafel Nasıl Yapılır sorusuna Falafel , geleneksel bir Orta Doğu “fast-food” dır. Mısır, Suriye, Ürdün ve İsrail gibi ülkelerin her köşesinde taze falafel tarifi satan satıcılar bulabilirsiniz . Bu derin kızarmış top, nohut, Sarımsak, bir çok ot ve kimyon ve kişniş gibi sıcak baharatlar gibi malzemelerle doldurulur.

Nohutlar, gece boyunca suya batırılır (bazen kabartma tozu ile), daha sonra maydanoz, kişniş, kimyon ve sarımsakla öğütülür. Elde edilen karışım, toplara veya çörek şeklinde kalıplanır. Daha sonra kızartılır veya fırında pişirilebilir ve kızartılmış susam çekirdeği ile drizzled olabilir.

Bu geleneksel kızartılmış vejeteryan börekler genellikle humus ve tahin sosu ile birlikte sunulmaktadır. Sandviç olarak, pide ekmeğinde marul, sos ve domates ile doldurulur. Şahane falafel tarifi de salataya meze olarak servis edilir.

Falafel vejetaryenler arasında ünlüdür. Kan kolesterolünün kontrol edilmesinde yardımcı olan büyük bir protein ve çözünür lif kaynağıdır.

Evde En İyi ve Kolay Falafel Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

1 Bardak Kuru Leblebi
2 Adet Kıyılmış Soğan 2 Orta Boy Doğranmış Soğan
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı ince doğranmış kişniş
Tuz
1 çay kaşığı kurutulmuşacıkırmızı biber
4 Karanfil sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-3 çay kaşığı mısır unu
2-3 çay kaşığı Besan
Derin Fry Falafel Topları içinSoya Ya Da Sebze Yağı

TALİMATLAR
Nohutları bir kasede bir gece ıslatılmış olarak bekletin.

Nohutları boşaltın, düdüklü tencereye veya tavaya koyun ve taze su ekleyin.
Kaynamaya bırakın.
Pişmemiş nohut ve doğranmış soğanları mutfak robotu kasesine koyun.

Maydanoz, kişniş, tuz, acı biber, sarımsak ve kimyon ekleyin.
Karışımı karışana kadar işleyin, ancak püre haline getirmeyin.
Kabartma tozu, mısır unu ve karışımın üzerine serpin.
Karışımı bir kaba koyun ve bir saat kadar buzdolabında saklayın.
Nohut karışımını cevizlerin büyüklüğüne toplar ve hafifçe düzleştirin.


Toplara serpilmiş susam tohumu serpin ve içine bastırın.
Tavaya soya / bitkisel yağ ile 2 inç derinliğe kadar doldurun.
Derin altın rengi olana kadar topları kızartın.


Kızarmış topları kağıt havlulara boşaltın.
Sıcak servis yapın!

1 YORUM

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here