Evde En Iyi Tartar Sosu Nasıl Yapılır?

0
80

Tartar Sosu , Fransa’da üretilen mayonez veya Aioli bazlı bir sostur. Temel tartar sosu içerikleri arasında mayonez (veya Aioli), limon suyu, doğranmış turşu, kapari, doğranmış soğan, yeşil tatlı, haşlanmış yumurta ve zeytin bulunur.

Tartar Sosu Nasıl Yapılır sorusuna tartar sos nerelerde kullanılır ve balık pane ve tartar sos tartar sos ekşi gibi bir bilgilendirme yapacağız. Tartar sos fiyatları ve tartar sos nefis yemek tariflerini sizlerle paylaşacağız. Tartar sos ingilizce tartar nasıl sorunun cevabına geçelim..

Genellikle, tartar sos tarifi, doğranmış salatalık turşusu, baz kapari ve maydanoz eklenir gibi sert bir kıvama sahiptir. Bazı insanlar tercih asılmış lor veya Yunan yoğurt Mayonezinizi karıştırmakiçin daha sağlıklı hale .

Sağlıklı ve hızlı tartar sos tarifi, derin kızarmış deniz mahsulleri yemeklerine lezzet katan bir çeşni olarak kullanılır . Yoğurtlu tartar sosu , Chips & Fries için büyük bir dalış görevi görür .

Tartar sos tarifi genellikle kullanmadan önce birkaç saat hazırlanır, ancak hazırlandıktan sonra hemen kullanılabilir ! Buna ek olarak, bu tarif iki haftaya kadar buzdolabında saklanabilir .

Bu tatlı tartar sosunu kızarmış balık çubukları, somon kekleri, ekmekli balık filetosu veya başka bir kızartılmış malzeme ile tadabilirsiniz. Partilere ve kutlamalara mükemmel bir başlangıç yapmak için sosu olarak servis yapın veya yeni başlayanlarla dalın .

Evde en iyi tartar sosunu yapmak için aşağıdaki talimatları izleyin .
MALZEMELER
1/2 Bardak Mayonez
1/2 Kupa Nohut veya Yunan Yoğurt Isteğe Bağlı
1/2 çay kaşığı tatlı turşu relish alternatif olarak kıyılmış yeşil biber kullanabilirsiniz
1 yemek kaşığı ince doğranmış soğan
1 Çorba Kaşığı Sıkılmış Limon Suyu Veya Tadına Göre
Tat Tuz
Topraklanmış Karabiber
1 çay kaşığı hazırlanmış sarı hardal isteğe bağlı

  1. Bir karıştırma kabında mayonez, lor (isteğe bağlı), tatlı turşu (veya Doğranmış Yeşil Biber) ve hardal ekleyin ve iyice karıştırın.
  2. Karıştırılmış soğan ve limon suyunu karışıma ilave edin ve tüm malzemeler iyice birleştirilene kadar karıştırın.
  3. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Lezzetli tartar sos tarifi hazır.
  4. Pişirmeden önce tartar sosunun kalınlaşmasını ve tatlandırıcıların gelişmesine izin vermeden önce en az 60 dakika boyunca sosu soğutun.
Bunları da Okumalısın  Kırmızı Etli Güveç Tarifi

[Toplam:1    Ortalama:5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here